DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kaliteli Cağ Kebap Köprülü Beldesi’nde Yenir

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kaliteli Cağ Kebap Köprülü Beldesi’nde Yenir

Ardahan ili Köprülü Beldesi yöresel bir yiyecek olan Cağ Kebap ile ünlü bir kasabamızdır. Koyun etinden yapılan Cağ Kebap, bögeye has yapılan yönetmlerle lezzeli olması nedeniyle adından söz ettiriyor.

Köprülü (Koreveng) Beldesi 1915 yıllarından itibaren Yaylalarda kolay pişirilmesi için Koyun Etinin büyük bir Şiş üzerine geçirilerek pişirilmesine ve pişirilen Etlerin odundan yapılmış küçük Şişler (Cağ) ile Etlerin kesilip yenilmesine günümüze kadar gelmiş bir yemek kültürüdür.Cağ Kebap ismini ise pişen Eti yemek için kulanılan, odundan yapılmış küçük Şişlere verilen Kürtçe isim olan ”Cağ”  ismin geliyor. Cağ kebap. Köprülü Beldesi kış ve yaz aylarında Belde dışından Cağ Kabap yemek için gelenlerin uğrak yeri haline geldi. Özelikle yaz aylarında Köprülü Beldesi’nde Çağ Kabap yemek için gelen gurbetçilerin yoğunluğu yüzünden Cağ Kebap satan işletmeler Kış aylarından itibaren kesilecek Koyunları alıp Ahırlarda beslemeye başlarlar. Bölgede binlerce Çiçekler ile Beslenen Koyunların Etinden yapılan Lezzetli Cağ Kebap yeni nesilerinde vaz geçilmez yiyecekleri haline gelmiş durumda.

YORUM YAP