Son yıllarda büyük şehirlerde yoğun talep gören Ardahan yöresel yiyeceği Kaz eti, Ardahan’da bir sektör olma yolunda hızla ilerliyor.
İstanbul Maltepe sahilinde Avşar Cafe işletmecisi İlter Avşar, Ardahan’da bir köye Kaz yetiştiriciliği için ilk adımı attı. Köyde binlerce Kaz büyüdükten sonra İstanbul’a getirilecek. İlter Avşar, ayrıca Ardahan’da Köylülere Kaz yetiştiriciliği konusunda destek olmak amacıyla ilk baharda Kaz yavrularını çok sayıda köylüye dağıtıklarını belirtti.
İlter Avşar yaptığı açıklamada ”Avşar Kaz evi için hayata geçirdiğimiz Kaz köyümüz, Ardahan’da heyecan dolu bu proje ile güzel hikayeler yaşamamıza şahitlik edecekler. Bende bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim. Üretimin ciddi bir eksiklik olduğuna şahitlik ettik, bu vesile ile Memleketimizde kaz yetiştiriciliği ile güzel bir heyecan başladı. Bu heyecanın tüm köylülerimizin Kaz edinme umuduyla hayata geçmesi beni mutlu etti. Ardahan’ı Kaz’ın Başkenti yapacağımızın inancı ile çalışmalarımız devam ediyor” dedi.