DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
Erkan Sarıkaya TÜM YAZILARI

Ardahan’da 2. Posof Kültür ve Sanat Festivali Coşkusu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ardahan’da 2. Posof Kültür ve Sanat Festivali Coşkusu

Ardahan’da 2. Posof Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla Tamamlandı. Posof Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Posof Kültür ve Sanat Festivali, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Ardahan’da bu yıl düzenlenen festivaller arasında en yoğun katılımın yaşandığı organizasyon olan festival, kültür, sanat ve gelenekleri aynı çatı altında buluşturdu. Festival kapsamında sahne alan Grup Abdal, sevilen eserleriyle katılımcılara unutulmaz bir konser verdi. Kafkas ve Ardahan halk oyunları ekiplerinin gösterileri, tulum ve davul-zurna dinletileri büyük beğeni toplarken, yerel sanatçılar Meltem Özcan, Mehmet Akbulut, Sahil Ekmekçi, Fevzi Yıldırım ve Deniz Dark da sahne performanslarıyla festivale renk kattı. Programın sunuculuğunu ise Çiler Boylu gerçekleştirdi.

Festivalin en anlamlı bölümlerinden biri de âşıklar buluşması oldu. Posoflu Âşık Hicabî Bulut, Posoflu Âşık Yahya Bilican, Posoflu Âşık Erdemli, Âşık Atacan Eprüzoğlu ve diğer âşıklar, seslendirdikleri türküler ve atışmalarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Kurulan “Posoflu Ozanlar, Şairler ve Yazarlar” standı da ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Bilgehan Demir, Necdet Öner, Rahmi Bayraktaroğlu, Yahya Bilican, Turgay Gürler, Sebahattin Dülger ve Tuncer Erdem okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Festival kapsamında düzenlenen En Güzel Buzağı Yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Üreticilerin ve vatandaşların ilgiyle takip ettiği yarışma, organizasyona ayrı bir heyecan kattı.

Festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Demirci, “Posof’umuzun kültür değerlerini yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek amacıyla düzenlediğimiz 2. Posof Kültür ve Sanat Festivali’ne gösterilen yoğun ilgi bizleri son derece mutlu etti. Festivalimize katılan tüm hemşehrilerimize, il dışından gelen misafirlerimize, sanatçılarımıza, âşıklarımıza, yazarlarımıza, sponsorlarımıza, belediye personelimize, güvenlik güçlerimize ve organizasyonda emeği bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel tablo, Posof’un birlik ve dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olmuştur. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi daha da büyüterek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı