Ardahan ilinin en büyük ilçesi olan Göle şehir merkezinde cadde ve sokakların 30 yıldır değişmeyen ilkel görünümü eleştirilere maruz kalıyor.
Ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde yaşanan fiziki gelişmeler, 4 dönemdir iktidar Partisi olan AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilen Göle ilçe merkezi için sosyal medya üzerinden Göle Belediye yönetimine eleştiriler yapılıyor.
1980’li yıllarda adını ”Küçük Moskova” ve bölgedeki yeşil meşe ağaçlarından dolayı ”Yeşil Göle” olarak ülke geneline duyuran Göle, şimdi ise ilçe merkezinde sokaklardaki ilkel görüntüleri konuşuyor. Göle ilçe merkezinden ve köylerinden çok sayıda ünlü Sanatçı, Siyasetçi, Gazeteci, Akademisyan, İş insanı ve Bürokrat çıkmasına rağmen ilçede aynı gelişmeler görülmedi. Göle Belediyesi son yıllarda yaptığı su şebekesi çalışması veya Caddelerde parke döşenmesini şehrin 100 yıllık hayali diye müjde şeklinde duyurularını yaptıkları görülüyor. Oysa bir şehirde yol yapmak, su getirmek, çevre düzenlemek sosyal belediyeciliğin asli görevidir. Eğer bir Belediye Başkanı yönetiği şehire bir fabrika açılmasına öncülük yaptığında veya işsiz gençlerin istihdam edildiği bir çalışma yaptığında asıl başarı budur. Bir şehrin merkezinde insanlar akşam saat 19.00’da evine kapanıp sokaklar boş kalıyorsa o şehrin yerel yöneticilerin büyük bir eksikliği ve başarısızlığıdır. Akşamları mesai bitiminde insanlar eşi ve çocukları ile gezebilecekleri yerler ve eğlenecekleri mekanlar yoksa o şehirde sosyal hayat azalmışsa o ilçenin yerel yöneticileri şapkasını önüne koyup ”Biz nerde yanlış yaptık” diye düşünmesi gerekir. 6 ay kar yağışı var ve soğuk havalar bahane edilecekse onun içinde emsal olacak Avrupadan çok sayıda gelişmiş şehir bulunuyor. Bir şehrin gelişimi sadece yerel yönetimi sorumlu tutmak eksik olur. Çünkü o şehirde yaşayan vatandaşlarında duyarlılığı ve yaşadığı şehire katkısı çok önemlidir.