DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Şişli Belediyesi Temel Afet Eğitimi Projesi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şişli Belediyesi Temel Afet Eğitimi Projesi

Şişli Belediyesi olası afet durumlarında arama kurtarma çalışmalarından afet sonrası sağlık hizmetine kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek olan Mahalle Afet Gönüllüsü grupları oluşturmak ve bu gruplara eğitim vermek amacıyla önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Çalışma, Şişli Temel Afet Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerde her mahalleden en az 30 kişinin katılımı ile Mahalle Afet gönüllüsü (MAG) ekipleri oluşturulacak. Bu eğitimleri gönüllü olarak  MAG-AMADER Derneği verecek.

Şişli Belediyesi, arama kurtarma alanında Türkiye’ye öncülük etmiş olan AKUT Vakfı’yla da önemli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Afetler ve acil durumlarda can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik risk azaltmanın yanı sıra ilk müdahale, afet sonrası acil müdahale sürecinin iyi yönetilmesi,  olası can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla  Şişli Belediyesi personeline ve ailelerine  yönelik temel afet bilinci eğitimleri verilecek. Yine Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında belediyenin sivil savunma planlarında yer alan Şişli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’ne ileri düzey arama kurtarma eğitimleri AKUT Vakfı tarafından verilecek.

Her iki projenin imza töreni Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde Şişli Belediye binasında gerçekleştirdi. İmza törenine Başkan Muammer Keskin’in yanı sıra MAG-AMADER Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı ile AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki katıldı. Törende ayrıca proje kapsamında Fulya ve Merkez mahallelerinde toplam 56 kişiden oluşan, arama kurtarma eğitimi almış Mahalle Afet Gönüllüleri’ne Başkan Muammer Keskin tarafından katılım belgesi veridi.

YORUM YAP