Anasayfa / Gündem / Kars, Ardahan Mutfağı Kültür Elçisi İlter Avşar Oldu

Kars, Ardahan Mutfağı Kültür Elçisi İlter Avşar Oldu

Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, Kars Ardahan ve Iğdır yöresel yiyeceklerini ulasal TV’lerde çıktığı programlarda tanıtarak bölgenin mutfağınıda ulusal düzeyde tanıtmış oluyor.

Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı ve Maltepe sahilinde bulunan Avşar Kaz Tandır Cafe Restaurant işletmecisi İlter Avşar, Kars Ardahan ve Iğdır yöresel yiyecekleri olan Kaz eti, Kaşar Peyniri, Organik Ardahan Balı, Tereyağı, Kımı Turşusu ve Çeçil Peynir’i ulusal TV’lerde çıktığı programlarda tanıtıyor. İlter Avşar aynı zamanda memleketi Ardahan’da Kaz yetiştiricilerden alım garantisi ile her yıl sonbaharda köylülerden binlerce Kaz satın alıyor. İlter Avşar, son yıllarda büyük şehirlerde oldukça rağbet gören ve tanıtımı için ulusal medyada öncülük ettiği, Kımı Turşusu içinde köylülerden yüzlerce Kımı Turşusu koservesi satın alıp müşterilerine ikram ediyor.

 

Göz Atın

Aşkın Bingöl, Gençleri Spor Yapmaya Çağırıyor

Genç Sporcu ve işletmeci Aşkın Bingöl, özelikle büyük şehirde yaşayan gençlerin spor salonlarından yararlanarak sağlıkları …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir