Ardahan’da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin katılımı ile “Ata Tohumu Kavılca Buğdayı Projesi” tanıtım programı düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Ata Tohumları, Bu Topraklardaki Geçmişimiz ve Geleceğimizdir Projesi” kapsamında Ardahan’da 13 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Kavılca buğdayının yeniden ekimi yapılarak üretime kazandırılması dolayısıyla proje tanıtım programı düzenlendi.
Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Çıldır ilçesi Aşık Şenlik Mahallesi’nde gerçekleştirilen projenin tanıtım programına; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Ardahan protokol üyeleri, kurum müdürleri, kavılca buğdayına alım garantisi sunan UNO firmasının yetkilileri ve kavılca buğdayı üreticileri katıldı. Bakan Yardımcısı Işıkgece, burada yaptığı konuşmada, mevcut projelerle bölgelerin kıymetlendiğini belirtti ve bu tür projelerin biyoçeşitliliğimizi korumadaki önemini vurguladı. Programın ardından Bakan Yardımcısı Işıkgece, Vali Öner, Rektör ve diğer konuklar akşam yemeği için Ardahan Üniversitesi Yenisey Konukevi’ne geçtiler. Rektör Biber, yemeğin ardından Bakan Yardımcısı Işıkgece ve diğer konuklara Üniversitemiz tarafından 20-22 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen ve milli mücadelenin işaret fişeği olan Ardahan kongrelerinin aydınlatıldığı, çevre illerin ve Kafkasya’daki ülkelerin tarihine ışık tutan “100. Yılında Ardahan Kongreleri Sempozyumu” sonrası yayınlanan “100. Yılında Ardahan Kongreleri” kitabını takdim etti.