DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mısır’da 3 bin yıllık ‘kayıp altın şehir’ ortaya çıkarıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mısır’da 3 bin yıllık ‘kayıp altın şehir’ ortaya çıkarıldı

Mısır’da kum altında kalan 3 bin yıllık bir kent ortaya çıkarıldı. Bu, Tutankamon’un mezarının bulunmasından bu yana en önemli arkeolojik buluşlardan biri olarak tanımlanıyor.

Mısır’da yeni ortaya çıkarılan antik kenti ile ilgili yeni gelişmeleri değerlendiren Mısır Çalışmaları Profesörü Bryan, bölgenin Tutankhamun’un mezarının ardından en büyük arkeolojik buluş olduğuna dikkat çekti.

Antik kentteki keşiflerle ilgili açıklamada bulunan Mısır Tarihi Eserler Kurumu, 3 bin yıl öncesine ait ve ‘kayıp altın şehir’ olarak görülen antik kentin sonunda bulunduğunu duyurdu.

“Keşfedilen antik kentte duvarlar yerinde duruyor”

Bölge ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Kurum, Mısır İmparatorluğu döneminde Luksor’daki en büyük idari ve endüstriyel yerleşim yeri olduğu belirtilen antik kentin, Kral III. Amenhotep tarafından 3 bin yıl önce kurulduğunu bildirdi.

Kurumun açıklamasına göre, görevli ekip tarafından keşfedildiğinde kentin duvarlarının neredeyse yıkılmamış olarak bulunduğuna dikkat çekilerek antik kentin odalarında günlük hayatta kullanılan aletler olduğuna değinildi.

“Tutankhamun’un mezarından sonraki en büyük buluş”

Yayımlanan açıklamada, keşfedilen antik kentte Mısır İmparatorluğu’nun idari ve sanayi merkezinin yanı sıra, Kral III. Amenhotep’e ait üç kraliyet sarayının bulunduğu bildirilirken, yapılacak yeni kazılarda yeni antik mezarların bulunmasının beklendiği vurgulandı.

Diğer taraftan Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi Mısır Çalışmaları Profesörü Betsy Bryan ise yaptığı açıklamada, antik kenti, Tutankhamun’un mezarının bulunmasından sonra en büyük arkeolojik buluş olduğunu belirtti.

YORUM YAP