Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler şöyle:
- Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.
- Sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecek.
- Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.
- Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışında.
- Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.
- Daha önce belirlenen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.
- Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecek.
- Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlar da yine bu sayıyı geçemeyecek.
- Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek.
- Alışveriş merkezlerine girişte HES kod uygulamasına geçilecek.
- Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı il kurulları kararı ile sınırlanabilecek.
- Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecek.