DOLAR 28,9176 % -0.04
EURO 31,7598 % 0.14
STERLIN 36,6864 % 0.34
FRANG 32,9096 % 0.14
ALTIN 1.894,56 % 1,27
BITCOIN 1.107.246 2.604

Ataşehir’de Ataevleri’ne Ne Kadar Kira Veriliyor? Mülk Sahibi Kimlerdir?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ataşehir’de Ataevleri’ne Ne Kadar Kira Veriliyor? Mülk Sahibi Kimlerdir?

İstanbul Ataşehir ilçesinde 2009 yılında Ataşehir Belediyesi’nin kuruluşundan itibaren günümüze kadar 13 Mahallede sosyal himetler amacıyla bazı binalar kiralanarak Ataevleri açıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından farklı mahallerde 13 Ataevi hizmet vermektedir. Bir çok öneri ve girişimlerine rağmen Ataevleri mülklerinin sahibi kimler olduğunu ve bu Ataevlerine ne kadar kira verildiği konusunda Ataşehir Belediye yönetiminden cevap alınamıyor. Ataşehir K.Bakkalköy’de hizmet veren Türkan Saylan tıp merkezine verilen kiralar ile bir kaç bina yapılabileceği konuşuluyor.

Belediye meclis üyeleri denetim komisyonunda bu 13 Ataevine Ataşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında ödenen kira 4.5 milyon TL. Buralarda çok uçuk rakamlarda kiralanan yerler var. Örneğin Kayışdağı Ataevi aylık 34 bin lira. 3 katlı bir bina çok işlek olmayan bir yerde.Bu binaların mal sahiplerinin kim olduklarını soruldu. Verilen cevap ” Mal sahiplerin kişisel veriler kanuna dahil oldukları, bunların bizimle alakası yok”. Türkan Saylan tıp merkezi 2019 yılı için aylık kirası 77 bin lira. 2020 yılında en az 80-90 bin liradır. 7-8 yıldır kira veriliyor. Ayrıca Pandemi sürecinde Ataşehir Belediyesi mülk sahibi olduğu bazı işletmelerde bir kaç kira almadığını açıklamıştı. Peki Ataşehir Belediyesi kiracısı olduğu Ataevleri binalarında Pandemiden dolayı sosyal aktive yapılmadığı ve personelin evinde olmasına rağmen kira kesintisi yaptımı veya hiç kira vermediği bir ay oldumu acaba.

 

 

YORUM YAP