DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’dan Önemli Açıklamalar

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr Orhan Atalay, İstanbul’da katıldığı Göle Kadın Meclisi Kooperatifi yöresel ürünler ve yiyecekler üretim merkezi açılışında Siyasal Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erkan Sarıkaya’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Erkan Sarıkaya: Beşika Barajı için Bakanlıkda görüşmeniz oldu. Barajdan taşan suların Ardahan bölgesine akacak mı?

Orhan Atalay: Beşika Barajı 2010 yılı öncesi yapımına başlanmış barajdan taşan suların Artvin barajlarına akıtılan şeklinde projesi yapılmıştı. Yaptığımız görüşme neticesinde Barajdan taşan suların Ardahan ve Göle ovalarına akıtılmasına karar verildi. Bu sular tarım ve hayvancılıkta kullanılabilecek. Çünkü bölgemizde büyük baş hayvan sayısı 450 bin oldu. Buna göre kaba yem ihtiyacı doğdu.

Erkan Sarıkaya: Durançam Barajı inşaatı neden durdu, iptalmi oldu?

Orhan Atalay: Durançam Barajı iptal edilmedi, yapımı donduruldu. Bölgede yaşayan Köylülerin arazileri sular altında kalacağı için ve bu araziler durumu tam olarak netlik kazanamadığı için Durançam Barajı yapımı donduruldu. Meralar köyde yaşayan nüfusa göre bölünmüş burada bazı mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor.

Erkan Sarıkaya: Ardahan’da Devlet Su işleri şubesi açıldı mı?

Orhan Atalay: 2011 yılına kadar Ardahan’da Devlet Su işleri şubesi yoktu. Oysa Su bir bölgenin can damarıdır. Girişimlerimiz sonucu Ardahan’da Devlet Su işleri 242. şubesi açıldı ve yeni binaların inşaatıda bitti. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız.

Erkan Sarıkaya: Ormanlarda ağaç kesimi tartışması var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Orhan Atalay: Devlet nasıl yer altı kaynaklardan yararlanıyorsa yer üstündeki kaynaklarindanda yararlanır. Burda bilgi kirliliği var. Bu iş mühendislik işidir. Bazı ağaçlar çevresindeki genç fidanların büyümesini engeliyorsa veya zamanı geçmiş, ömrünü tamamlamış ağaçlar bunların kesilmesi bir ihtiyaç. Tabi bu ağaçların kesilmesi ve götürülmesinde fidanlara zarar vermeden götürülmesi gerekiyor. Bunun içinde Dünyadaki son teknoloji kullanılması gerekiyor.

Erkan Sarıkaya: Köylere Bin Fidan dikimi çalışması vardı. O çalışma ne oldu?

Orhan Atalay: Biz Dernek Başkanlarımızla Orman Bakanlığını ziyaret edip şöyle bir anlaşmaya vardık. Her yıl ilk bahar ve son baharda biz her köy için Bin fidan Dernek yöneticilerimize teslim edeceğiz. Onlar bu fidanları köylerine ekip ilk can suyunu vereceklerdi. Biz Tırlarla fidanlarımızı götürdüğümüzde ortada Dernek yöneticisi bulamadık. Bunun üzerine bu fidanları köy Muhtarlarına teslim ettik.

Erkan Sarıkaya: Doğu Eksresi Ardahan’a gelsin talepleri var. Bu çağrılar için sizinde girişimleriniz vardı.

Orhan Atalay: Doğu Eksresi son durağı Ardahan olması için daha önce bu konuda iki proje hazırlamıstık. En son maliyeti daha düşük yeni bir proje hazırlattırdım. Bu projesi yaklaşık 15-20 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Turizm Bakanımızla görüştük bu trenin mutlaka Ardahan’a gelmesi gerektiğini belirttik. Gücümüzün yetiği kadar Doğu Eksresi trenini Ardahan’a ulaştırmaya çalışıyoruz.

 

 

YORUM YAP